Bamboe

Hout leeft; soms ontstaan er spleten of trekt het wat krom, maar dit materiaal zal nooit uit de tijd raken. 

Onze leden hebben een voorliefde voor natuurproducten. Wat andere zien als beperking, maakt dat hout voor onze leden een onweerstaanbare charme heeft. Heeft u een product op het oog of bent u juist op zoek naar de juiste houtsoort voor een gewenst product? Ontdek hier wat u van de houtsoort kunt verwachten!

Indien u de beschreven kwaliteit van de houtsoorten onoverkomelijk vindt, raden wij u aan om een ander soort materiaal te kiezen. 

Duurzaam

Bamboe heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar. Het is bovendien een milieuvriendelijk alternatief voor andere houtsoorten, omdat bamboe zeer snel groeit met soms wel 30 cm per dag.

 Uitstraling

Bamboe heeft een prachtige exclusieve uitstraling. Op producten van bamboe zijn vaak zwarte strepen zichtbaar. Dit zijn de groeiknopen van de bamboetakken. Deze natuurlijke eigenschap is kenmerkend voor de uitstraling van bamboe.

 Toepassingen

Bamboe is geschikt voor veel verschillende toepassingen. bijvoorbeeld ook als tuinafscheiding.

Kleuren

Bamboe terrasplanken zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Als bamboe planken net gelegd zijn, kunnen de planken onderling van kleur verschillen. Na verloop van tijd trekt dit weg en krijgt het geheel een egale kleur.

Onderhoud

Bamboe terrasplanken vragen, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, om onderhoud.

Oppervlakte

De weersomstandigheden kunnen zorgen voor ruwheid, droogtescheuren en splinters. Knip deze splinters af en schuur het plekje bij, behandel het vervolgens met Bamboe olie en het is bijna niet meer zichtbaar.

Kleurverschil

Kort na het leggen van een bamboe terras kan er onderling kleurverschil tussen de planken zijn,
dit trekt echter snel weg.

Kleurverschil

Bamboematten en bamboeschermen zijn natuurproducten. om deze reden kunnen maatvoeringen van elkaar afwijken en is er onderling kleurverschil tussen de producten. Het kleurverschil is echter altijd tijdelijk want onder invloed van weersinvloeden zoals zon en regen kleurt bamboe langzaam grijs.

Vergrijzing

Door weersinvloeden zoals zon en regen kleurt bamboe langzaam grijs. Om dit te voorkomen kunt u bamboe behandelen met speciale bamboe olie. Deze olie verminderd ook het splinteren en scheuren van bamboe terrasplanken

Water

Bij bamboe terrasplanken die behandeld zijn met Bamboe olie blijft water op het oppervlakte liggen.

Terras

Bamboe terrasplanken zijn toepasbaar op dakterras, tuinterras of balkon

Vlonder bij het water

Bamboe terrasplanken zijn toepasbaar bij zoet, zout en chloorwater.
let hierbij wel goed op de onderhoudsinterval.

Schutting

Bamboe wordt als schuttingplank ook toegepast als tuinafscheiding. Ook voor deze bamboe planken geldt dat deze regelmatig zullen worden onderhouden met bamboe olie.

Tuinafscheiding en Decoratie

Bamboe wordt op veel verschillende manieren toegepast als tuinafscheiding. Van bamboe worden complete tuinschermen gemaakt, maar het wordt veelal op rol aangeboden. bamboe matten op rol zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Montage bamboe matten op rol

Een Bamboemat is gemakkelijk te monteren op bijvoorbeeld een gaaspaneel of hekwerk met behulp van ty-raps. Bamboematten zijn eenvoudig in de hoogte en breedte op maat te maken. de hoogte kunt u afzagen of afknippen met een snoeischaar. De breedte van het bamboemat is eenvoudig aan te passen door het ijzerdraad waarmee het scherm gevlochten op de gewenste breedte af te knippen met bijvoorbeeld een nijptang.

Zorg er bij het monteren voor dat een bamboemat ongeveer 10 cm vrij boven de grond bevestigd wordt. Hierdoor verlengt u de levensduur van de bamboemat.

Montage bamboe vlonderplanken

Bamboe terrasplanken worden veelal gemonteerd met RVS clips. deze clips zijn na montage bijna niet zichtbaar omdat deze in de sponning van de terrasplank bevestigd zitten.

Houdt u bij de montage van bamboe terrasplanken strikt aan de montagehandleiding van de fabrikant.

Bevestig Bamboe terrasplanken alleen met Roest Vast Stalen bevestigingsmaterialen.

Kenmerken

 • Duurzaamheidsklasse volgens EN 350-2: I
 • Hardheid volgens Brinell: 9.7
 • Volumieke massa: 1300 kg per M3
 • Zwelling / Krimping: ca. 2%
 • UV bestendigheid: hoog
 • Vormstabiliteit: hoog
 • Buigsterkte: 152.65 N / mm²
 • Modulus van elasticiteit: 17267 N / mm²
 • Antislip eigenschappen: hoog
 • Kleur: Geel, Bruin of Donkerbruin
 • Botanische naam: Bambusoideae
 • Groeigebied: China