De mensen achter HoutZeker

HoutZeker is opgericht door echte houthandelaren! Hout kun je tegenwoordig via veel winkels online kopen. Wij zijn er echter van overtuigd dat je kwaliteit alleen vindt bij websites van echte houthandelaren. Zij kennen het product, werken er dagelijks mee en hebben een eigen voorraad.

 

Om deze krachten te bundelen, is het keurmerk HoutZeker in het leven geroepen. Wij willen jou hiermee garanderen dat je bij de aangesloten webwinkels hout van de beste kwaliteit koopt.

De leden van HoutZeker

HoutZeker leden zijn geen tussenhandelaren, maar willen zich daar juist van onderscheiden. Zij proberen echt een verschil te maken in de webwinkel wereld.

 

In de selectie van onze leden vinden we het daarom belangrijk dat onze leden een eigen voorraad hebben en beschikken over kennis van hout. Alleen op die manier kan de kwaliteit van het hout gegarandeerd worden. Daarbij is een snelle levering en goede service aan jou als klant ook een belangrijke criteria. Door het HoutZeker keurmerk weet je zeker dat je het beste product krijgt met de service die daar bij hoort.

De service van houtzeker

HoutZeker verwacht van haar leden een eerlijk product met een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Bij HoutZeker informeren we je daarom graag wat je kunt verwachten van een goedkope houtsoort ten opzichte van een duurdere houtsoort. Zo is Bankirai bijvoorbeeld een duurdere houtsoort, maar ook duurzamer en heeft een unieke uitstraling.

 

Bovendien leggen we je op onze website uit welke karaktereigenschappen bij bepaalde houtsoorten horen. Daarnaast geven we praktische oplossingen voor bepaalde voorkomende eigenschappen.

De service van onze leden

Hout heeft veel positieve eigenschappen, maar ook eigenschappen die als mindere kwaliteit kunnen worden ervaren, maar juist bij het hout horen.

 

We verwachten van onze leden dat ze strenge kwaliteitseisen hanteren, daarbij rekening houdend met de karaktereigenschappen van het hout. Een kromme paal, kan bijvoorbeeld in kwaliteit hebben afgedaan, maar dit is weer afhankelijk van waar de kromming in de paal zit omdat 1/3 van een paal de grond in gaat. ook een scheur hoeft de kwaliteit van het product niet te beïnvloeden.

 

Daarom zullen onze leden een plank met droogtescheur bijvoorbeeld wel leveren, maar worden bijvoorbeeld echte kromme palen uit het assortiment gehaald. Kortom: onze leden sturen niet zomaar een product op, zonder dat ze er zeker van zijn dat het van goede kwaliteit is.

onze leden
Y1hediOeRoya666XCjYg_forest kopie

Voldoet een product van een van onze leden niet aan onze kwaliteitseisen en komt u er niet uit met de betreffende webwinkel? Neem dan contact met ons op!